שיחה משפחתית! אולי עכשיו?

שיחה משפחתית! אולי עכשיו?

אנחנו ממליצים ללקוחותינו לשוחח עם משפחותיהם על תוכנית הירושה שלהם ועל הרצונות שלהם. חשוב מאוד לקיים את השיחה הזו עם בני המשפחה. השיחה יכולה להרגיע דינמיקה משפחתית שלילית אפשרית סביב מותו של מי שעומד או עומדת בראש המשפחה. מיד עם הפטירה, הילדים, הנכדים ויתר הצאצאים והאהובים יהיו רגישים מאוד. המצב הזה מובן וצפוי. לכן, עדיף לא להפתיע אותם עם תוכנית ירושה בלתי צפויה.

ניתן היה להימנע מהרבה מהסכסוכים המשפטיים בענייני ירושה אם המנוח היה פשוט משוחח עם יורשיו על רצונותיו. אני ממליצה ללקוחותיי שהשיחה לא נועדה לבקש אישור או רשות מהיורשים, אלא פשוט לעדכן אותם מהן התוכניות והמחשבות של ראש או ראשת המשפחה.

השיחה חשובה במיוחד אם היתה החלטה להוריש יותר או פחות לילד מסוים או לא באופן שווה בין הצאצאים השונים, או אם יש מצב של נשואין שניים ותכנון להוריש גם לילדי בן או בת הזוג, או אם יש תכנון להוריש לצדקה., או אם יש תכנון להוריש נכס מסוים לצאצא או לצאצאים מסוימים ולא לאחרים.

חשוב לזכור שתכנון הירושה נכנס לתוקף ויישום רק עם חוסר כשירות או פטירה של מי שיצר אותו. כלומר האדם שאינו כשיר או הנפטר כבר אינו מסוגל להסביר את רצונותיו ומחשבותיו לכן קיימת חשיבות רבה לניסוח ועריכת מסמכים משפטיים הקובעים באופן ברור ופשוט את רצונו של האדם. ככל שרצון זה אינו שוויוני, או אינו משתף את כל בני המשפחה המלצתנו הראשונה הינה לייצר שקיפות בנוגע לתוכן המסמך. ככל ומכל סיבה לא ניתן לשתף את כל בני המשפחה, לעיתים נצרף מסמך נפרד המסביר את נסיבות עריכת המסמך ונימוקי היוצרים.

כמובן שהרעיון של שיחה פתוחה ומשתפת אינה נעימה. ובכל זאת, המלצתנו היא לעשות הכל כדי להתגבר על חוסר הנעימות ולפתוח את השיח. ישנם נושאים רבים ומאתגרים במערכות יחסים קרובות עליהם דנו עם קרובינו, חלקים לא היו לנו נוחים והיינו מעדיפים שלא לקיים את השיחה – אך נאלצנו לעשות כן. אז גם כאן. אלה הם החיים. אין חסרונות לשיחה בריאה עם היקרים לנו מכל על העתיד- זהו חלק מהאחריות שאנחנו לוקחים על בני משפחתנו ולטובתם וכמובן שההשלכות האישיות של שיחה כזו מייצרות וודאות ורוגע.

ככל והמשפחה הינה בעלת עסק, שותפות, חברה וכו' מתעצם הצורך לקיים את השיחות הללו עם בני המשפחה המעורבים בעסק וחובה להתייעץ עם אנשי מקצוע מתאימים לייצר אסטרטגיה נכונה של ניהול העסק לדורות הבאים, באופן שיטיב עם כל צאצאי המשפחה.

לקוחות רבים שואלים אותנו כיצד ניתן לקיים את השיחות הללו. איך לגשת לשיחות האלה? הכל תלוי בדנמיקה המשפחתית המסוימת שבה מדובר.

חשוב מאוד: אם קיימים כבר סכסוכים במשפחה או קרובים שאינם מדברים זה עם זו וכדומה, חשוב מאוד להתייעץ עם מומחים בעניין – והכוונה היא לעורכות דין שמתמחות בדיני ירושה וכשירות. הן יוכלו לעזור בתכנון מותאם במיוחד למשפחה שלכם.

המשרד שלנו יכול לסייע בהנחיית שיחות אלו. יש לקוחות שמעוניינים לקיים את השיחות בנוכחותנו. אם נוכל לעזור בשיחות הללו בדרך כלשהי, אנא צרו קשר.

חדשות נלוות