לקוחות וידידים.ות יקרים.ות,
להלן עדכונים מהעת האחרונה בנושאי תגמול בכירים:
- עמדת היועצת המשפטית לממשלה בקשר לתנאים והכללים לביצוע התגברות (אובר-רולינג) של הדירקטוריון על התנגדות האסיפה הכללית של חברה ציבורית או חברת אג"ח בנושא תגמול בכירים.
- עמדת סגל משפטית 101-28 של מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך בדבר חובות הגילוי החלות על חברה ציבורית או חברת אג"ח בנושא אובר-רולינג על החלטות האסיפה הכללית.
א. עמדת היועצת המשפטית לממשלה
העמדה כוללת שלושה תנאים אשר בהתקיימם יוכל הדירקטוריון להפעיל את סמכותו לבצע אובר-רולינג (התגברות) על החלטות האסיפה הכללית, אשר הוקנתה לו בחוק החברות:
מקרים מיוחדים[1]: התגברות על האסיפה הכללית אינה הכלל אלא החריג ועליה להיעשות במקרים מיוחדים. מקרים מיוחדים עשויים להיות תלויים בנסיבות הקשורות לזהות נושא המשרה, נסיבות מיוחדות הקשורות לחברה ולנסיבות הקשורות ליתרון היחסי של הדירקטוריון על פני האסיפה הכללית בבחינת טובת החברה.
דיון מחדש ובחינת נימוקי ההתנגדות של האסיפה הכללית: במסגרת הדיון על ביצוע אובר-רולינג, על ועדת התגמול והדירקטוריון להתמקד הן בנימוקים המצדיקים את התגמול המוצע והן בנימוקים המצדיקים את אישורו תוך התגברות על החלטת האסיפה הכללית. ובכלל זה ולבחון האם ישנם שיקולים שלא נלקחו בחשבון בגיבוש החלטת בעלי המניות והאם ישנם שיקולים שנלקחו בחשבון אבל לא ניתן להם המשקל המתאים (לרבות האם לאור הערות בעלי המניות יש צורך באיסוף נתונים נוספים או קבלת חוות דעת חדשות), האם העסקה בחריגה ממדיניות התגמול, והאם מדיניות התגמול אושרה גם היא תוך שימוש במנגנון האובר-רולינג, וכן, מידת החריגה מעמדת האסיפה הכללית (כך שככל שהחריגה מעמדת בעלי המניות שעמדו בבסיס ההתנגדות משמעותית יותר, על ההצדקה לביצוע אובר-רולינג להיות מובהקת יותר). כמו כן, העמדה מצביעה על מספר היבטים נוספים שניתן לבחון (אשר אינם "רשימה סגורה") – שיעור המתנגדים באסיפה הכללית, עמדות גופים מוסדיים, גופי ייעוץ ובעלי מניות מהותיים, הודעות עמדה (ככל שהוגשו) ומידע על שיקולים חיצוניים לשאלת טובת החברה (לדוגמא, התנגדות שנובעת משיקולים רוחביים של מדיניות הצבעה ולא מהתנגדות ספציפית ביחס למקרה)[2].
נימוקים מפורטים: על ועדת התגמול והדירקטוריון להתייחס בהחלטתם להיות המקרה "מקרה מיוחד" המצדיק שימוש באובר-רולינג. בנוסף, על נימוקי ועדת התגמול והדירקטוריון לכלול נימוקים המתייחסים להתגברות על החלטת האסיפה הכללית ועל ועדת התגמול והדירקטוריון לא להסתפק בנימוקים שנכללו בזימון האסיפה ביחס לעסקת התגמול לגופה.
בנוסף, לגבי סטנדרט הביקורת השיפוטית אשר יחול בקשר להחלטה לביצוע אובר-רולינג, צוין כי על ההחלטה לאשר את רכיבי חבילת התגמול יחול כלל שיקול הדעת העסקי. עם זאת, בקשר לקביעה כי מדובר במקרה מיוחד המצדיק ביצוע של אובר-רולינג, יוחל סטנדרט הביניים של "שיקול דעת עסקי מוגבר" אף כאשר הדירקטורים עצמאיים ונטולי עניין אישי קונקרטי.
למחקר של משרדנו שפורסם בעבר בנושא אובר-רולינג, לחצו כאן.
[1] לא חל על אובר-רולינג הנוגע לאישור מדיניות תגמול, לגביו אין דרישה בחוק לביצועו במקרה מיוחד.
[2] בהתאם לעמדת היועצת המשפטית לממשלה ניתן לתת משקל נמוך יותר לעמדה הנשענת על טעמים רוחביים פנים-ארגוניים של הגופים המוסדיים ולא בחינה לגופה של חבילת התגמול ובהתאם לנסיבותיה.
ב. עמדת סגל הרשות
בהתאם לעמדת סגל הרשות, קמה לחברה חובת דיווח מיידי על החלטה לביצוע אובר-רולינג על ידי ועדת התגמול והדירקטוריון בכל אחת מהחלטות האובר-רולינג האפשריות לפי חוק החברות. חובות הגילוי הנדרשות במסגרת הדיווח, הינם מנקודת מבט הבוחנת את ההיבט התהליכי של קבלת החלטת הדירקטוריון ולא רק מנקודת מבט של התוצאה גרידא.
הפירוט שייכלל בדיווח מיידי אודות החלטת ביצוע אובר-רולינג
המידע שייכלל בדיווח מיידי אודות החלטת ביצוע אובר-רולינג כולל מידע דומה לזה הנכלל בשלושת התנאים שצוינו בעמדת היועצת המשפטית לממשלה שפורטה לעיל. ובין היתר: פירוט בדבר הנסיבות לאישור תנאי הכהונה בדרך של אובר-רולינג (מקרים מיוחדים); מודעות ככל שקיימת לשיקולי ולסיבות בעלי המניות בהתנגדותם באסיפה תוך ציון האם התקבלו פניות מבעלי המניות בנדון; קיומו של שיח (לרבות משא ומתן) ביחס לתנאי הכהונה שהובאו לאישור האסיפה טרם פרסום זימון האסיפה או לאחריו; פירוט הסיבות העיקריות שנמסרו לחברה בדבר ההתנגדות באסיפה וכן לשיעור התנגדותם של בעלי המניות (בחינת התנגדות האסיפה הכללית); נימוקי ועדת התגמול והדירקטוריון בהחלטתם להתגבר על התנגדות האסיפה הכללית (נימוקים מפורטים).
בנוסף לאמור לעיל, ככל שועדת התגמול והדירקטוריון עשו שימוש בנתונים השוואתיים או אחרים לצורך ביצוע האובר-רולינג (בין אם מדובר בבנצ'מרק חדש או משלים), על הדיווח המיידי לכלול גילוי בדבר נתונים השוואתיים אלו, כדוגמת מספר ומאפייני חברות ההשוואה, הענף אליהן הן שייכות, טווח נתוני התגמול בחברות ההשוואה ועוד. כמו כן, לעמדת הרשות, על הדיווח המיידי לכלול את שמות הדירקטורים שהשתתפו בדיון, בחלוקה בין הדירקטורים שתמכו לבין אלו שהתנגדו להחלטה. כמו כן, על חברות לציין בדיווח המיידי האם בשלוש השנים האחרונות התקבלו החלטות לביצוע אובר-רולינג.
לעמדה המלאה של סגל הרשות, לחצו כאן.
נשמח לעמוד לרשותכם לכל שאלה והבהרה.
בברכה,
פרקטיקת שוק ההון, שבלת ושות'
האמור במזכר זה ניתן כמידע כללי בלבד, ואין להסתמך עליו בכל מקרה פרטני ללא ייעוץ משפטי נוסף.