Client update: תקנת ה-CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism, מנגנון התאמת פחמן בגבול) באיחוד האירופי והשפעותיה על השוק הישראלי

Client update: תקנת ה-CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism, מנגנון התאמת פחמן בגבול) באיחוד האירופי והשפעותיה על השוק הישראלי

לקוחות וידידים.ות יקרים.ות,
אנו מוצאות לנכון לעדכן בהתחדשות האחרונה בזירת הCBAM, תקנת האיחוד האירופי שאושרה סופית במאי 2023, ותיכנס לתוקף ולשלב היישום החל מ 01.10.2023.
לפי תקנה זו, יידרשו יבואני מוצרים בסקטורים תעשייתיים עתירי פחמן, לאחר תקופת מעבר, בתשלום עבור פליטות הפחמן של המוצרים המיובאים לאירופה ("מס פחמן").
ביום 17.08.2023, פחות מחודש וחצי בטרם שלב היישום של המנגנון, פירסמה נציבות האיחוד האירופי כללי יישום ל CBAM – Implementing Regulation . הכללים מפרטים את המוצרים הנדרשים בדיווח, אופן הדיווח, מה נדרש למדוד ומהן המתודולוגיות החלופיות, ובעיקר מתודולוגיה זמנית לחישוב פליטות גזי חממה המשתחררות במהלך תהליך הייצור של מוצרי CBAM.
בשלב הראשון, מ 01.10.2023, תחל תקופת מעבר של שנתיים ורבע, ובה יידרשו המייבאים לתוך אירופה באיסוף נתונים, דיווח רבעוני, בחירת מתודולוגיה והיערכות לתשלום. הדיווח הרבעוני הראשון יבוצע עד 31.01.2024, על הרבעון שקדם לו. החל מ 01.01.2026 יידרשו היבואנים, נוסף על הדיווח הרבעוני, לשלם את המס בפועל בהתאם לדיווחים למתודולוגיה הרלוונטית.

מנגנון ה- CBAM מהווה מנגנון משלים לרגולציית בפחמן הקיימת באיחוד האירופי כבר למעלה מ- 20 שנה, שחלה כיום על יצרנים אירופאים בלבד. מטרתו היא למנוע "דליפת פחמן"- אירופה מבקשת להשוות את התנאים המסחריים בין מוצרים עתירי פליטות המיוצרים באירופה וחייבים במיסוי ובמכסות על הפליטות, לבין מוצרים או חומרי גלם המיובאים לתוך אירופה, ממדינות שבהן לא חל משטר תשלום על פליטות (כמו ישראל).
המוצרים עליהן חלה התקנה כיום הינם בשישה סקטורים: מלט, ברזל ופלדה, אלומיניום, דשנים, מימן וחשמל. כבר עתה נמסר כי האיחוד בוחן הרחבה ותחולה על סקטורים נוספים כמו פולימרים וכימיקלים.
התקנה קובעת הקמת רשות CBAM לאומית ומאגר רישום במדינות האיחוד האירופי, וכללי היישום מפרטים את הטפסים שעל היבואנים להגיש לרשות ולמאגר הרישום, כבר החל מאוקטובר 2023.
התקופה הראשונה (10.2023 עד 01.2026) היא תקופת מעבר, במהלכה תחול חובת דיווח רבעונית תקופתית על יבואנים ממדינות האיחוד על סך פליטות גזי החממה שנוצרו כתוצאה מתהליך הייצור של המוצרים המיובאים. בשלב השני, החל מתחילת 2026, היבואנים יידרשו לשלם על כל טון גזי חממה שנפלט כתוצאה מתהליך הייצור של הסחורה המיובאת.
התשלום יתבצע באופן הבא: יבואן יידרש לרכוש תעודת פחמן התואמת למחיר הפחמן שהיה משלם לו הסחורה יוצרה באירופה תחת מדיניות התמחור המקומית. מחיר התעודה ייקבע ע"י חישוב הממוצע השבועי של מחירי הסגירה במערכת הסחר בפחמן האירופית (ETS).
כיוון שכבר באוקטובר הקרוב מתחיל תהליך המדידה ואיסוף הנתונים לקראת הדיווח, על היצרן הישראל המייצא לאירופה להיערך בהקדם לתחולת הרגולציה עליו:
ראשית, על יצרנים ישראלים להעריך ולמדוד את המדרך הפחמני של המוצרים המיוצאים, החל משלב חומרי הגלם וכלה בסוף תהליך הייצור המפעלי (בשלב זה אין צורך למדוד את המכלול השלישי כולו, אלא די לסיים את המדידה בשלב יציאת המוצר מהמפעל). שנית, יש לבדוק מהי המתודולוגיה המועדפת של הדיווח הרבעוני, מאחר שיש כמה חלופות דיווח. שלישית, לקראת ינואר 2024 יש להיערך לדיווח עצמו על פי הטפסים והמסמכים שפורסמו בכללי היישום. במקביל, יש לבחון את ההשלכות הפנימיות על תימחור המוצרים, הפעילות וחומרי הגלם; ובמישור האסטרטגי יש לבחון גיבוש מדיניות הפחתת פליטות כדי לצמצם את חובת בתשלום שתחול החל מינואר 2026 כאמור.
משרדנו ערוך לסייע ליצואנים הישראליים, בשיתוף פעולה עם יועצים סביבתיים מקומיים ואירופאיים לפי העניין, בעריכת המדרך הפחמני, בגיבוש מדיניות הפחתת פליטות, בבחירת המתודולוגיות ובעריכת הדיווחים בפועל.

נשמח לעמוד לרשותכם לכל שאלה ו/או הבהרה במייל או בטלפון: 03-3075000.

בברכה,
מחלקת סביבה וקיימות,
שבלת ושות'

האמור במזכר זה ניתן כמידע כללי בלבד, ואין להסתמך עליו בכל מקרה פרטני ללא ייעוץ משפטי נוסף.

חדשות נלוות