מחיקת מידע מטלפון נייד השייך למעסיק, בניגוד להנחיית המעסיק, יכולה לחייב את העובד בתשלום פיצוי למעסיק
עובד שאיתחל את הטלפון הנייד שקיבל מהמעסיק לצורך עבודתו, בניגוד להנחיות המעסיק והמעסיק הוכיח כי מחיקת המידע גרמה לו נזק, עשוי לחוב בתשלום פיצוי למעסיק.
העובד התפטר מעבודתו אצל המעסיק. יום לאחר מכן, הוא השיב למעסיק את הטלפון הנייד שניתן לו על ידי המעסיק לצרכי עבודה, לאחר שאיתחל אותו ומחק את כל המידע שהיה שמור על המכשיר.
שני הצדדים הגישו תביעה אחד נגד השני.
המעסיק טען כי העובד ביקש לדחות ביום את החזרת הטלפון הנייד, כדי למחוק ולהעתיק חומרים אישיים, אך בדיעבד התגלה שהעובד איתחל לחלוטין את הטלפון ומחק מידע ששייך למעסיק, אותו לא ניתן לשחזר, ובכך גרם לו נזק. בנוסף, העובד מחק גם התכתבויות בהן שלח ללקוחות וספקי המעסיק הודעה על התפטרותו, תוך ציון מספרו החדש ועדכון כי הוא נשאר לעבוד בתחום. העובד טען כי המידע שנמחק היה מגובה במחשבי המעסיק ודרש קבלת זכויות שונות.
בית הדין האזורי קבע כי העובד פעל בניגוד להוראותיו המפורשות של מנכ"ל המעסיק. אולם, המעסיק לא הוכיח קיומו של מידע ספציפי שהיה שמור על הטלפון הנייד, אשר לא הופיע במחשבי המעסיק ואף לא הצביע על מקרה שבו נגרם לו נזק עקב כך. לכן, לא נפסק פיצוי למעסיק.
סע"ש (ת"א) 20910-12-19 גל נול פרויקטים בע"מ נ' חגי אוזן (פורסם בנבו, 21.05.2023).
* פסק הדין עסק גם בהפרת הסכם ההעסקה וחובות תום הלב וההגינות של העובד כלפי המעסיק. נקבע כי במעברו של העובד לחברה אחרת בתחום העיסוק של המעסיק, והצעותיו ללקוחות המעסיק לעבור איתו למקום עבודתו החדש, העובד הפר את התחייבויותיו כלפי החברה, ומשכך חויב בתשלום פיצוי בסך 15,000 ש"ח למעסיק.
* ביום 27.11.2023 ניתן פסק דין משלים לעניין רכיב שעות הנוספות (אחד מרכיבי התביעה שכנגד שהגיש העובד).